Retourbeleid

Wij gaan er natuurlijk van uit dat je blij bent met je aankoop!

Wil je het artikel toch ruilen of retourneren, geen probleem! Bij House of Wurpel hanteren wij een duurzaam beleid. Dit betekent dat een pakket retour sturen per post niet gratis is….waarom niet? Wij zijn een eenmanszaak en geen keten. Op voorhand helpen we je zo goed mogelijk om het juiste artikel uit te zoeken. Dit kan via verschillende kanalen: telefonisch, facetime, email of een van onze social media platformen zo voorkomen we retouren wat voor beide partijen gunstig is. Valt het artikel toch tegen en wil je het retourneren volg dan de volgende stappen:

Retourzendingen

Zorg ervoor dat het te retourneren artikel nog voorzien is van de originele labels en of prijskaartjes en het liefste in de oorspronkelijke verpakking. Artikelen worden echter niet geaccepteerd:

  • Als ze beschadigd zijn of gebruikt;
  • Bij beschadiging zelf geprobeerd hebt de beschadiging te herstellen;
  • Als je de gebruiksaanwijzing niet hebt opgevolgd bv in het kader van onze Baobab geurkaarsen

Wij adviseren je om het pakket aangetekend te retourneren zodat het pakket traceerbaar is met een Track & Trace code.

Vanaf de ontvangst datum van je bestelling heb je maximaal 8 dagen om een artikel te ruilen voor een andere maat/kleur of om de terugbetaling aan te vragen. Het pakket lever je af bij een PostNL of ander servicepunt. Wil je een ander artikel, neem contact met ons op : +31(0)235631965

Graag de volgende stappen volgen voor het retourneren:

  • Meld je retour of ruiling binnen 7 dagen aan, na ontvangst via de mail.
  • Stuur je pakketje hierna binnen 7 dagen retour via PostNL.

Retourneren kan op 2 manieren.

Per post (voor eigen kosten):

MAAK JE PAKKET KLAAR MET HET AFLEVERINGSBEWIJS                                                   

Pak de artikelen goed en veilig in, zo mogelijk in het oorspronkelijke pakket. Meld je retour via de mail aan : info@houseofwurpel.com en vermeld daarbij in ‘onderwerp’ je bestel/ordernummer. Het is belangrijk dat je in de e-mail aangeeft of je een ander artikel wilt of volledig wilt retourneren. Voeg bij het retour een print van de bevestigingsmail van je bestelling en kruis aan welk van de artikelen retour komen. Deze moeten overeenkomen met de artikelen die je ook hebt doorgegeven aan ons op de mail.

VERZENDEN                                                                                                                                    

Ga hiervoor naar een lokaal post servicepunt (een postkantoor of pakketpunt) en verstuur je pakket met een Track & Trace. De vervoerder is afhankelijk van je locatie.

Zodra het product in de winkel is ontvangen en is goedgekeurd zal het artikel zo snel mogelijk geruild worden of de terugbetaling geregeld worden.

Retourneren in ons filiaal (kosteloos)                                                                     

Je hebt 8 dagen (na ontvangst of na afhaaldatum) de tijd om het artikel kosteloos in de winkel te retourneren. Het artikel wordt gecontroleerd en indien het artikel aan alle voorwaarden (zie retourzendingen) voldoet gaan wij over op terugbetaling. Houd er rekening mee dat de terugbetaling gebeurt met dezelfde betaalmethode als die bij de aankoop is gebruikt.